clock

Dagen en tijden

in overleg

Voor de leerlingen die kennisachterstand willen aanpakken, up-to-date willen blijven van de nieuwste lesstof of zich krachtig willen voorbereiden op aankomende toets en/of examen.

Onze bijlessen worden gegeven door een mix van ervaren docenten en enthousiaste docenten in opleiding. Ze dompelen de leerling onder in verhelderende uitleg, begeleiden hen in de kunst van toepassing, verrijken hun kennis met thuisoefeningen en toetsen hun begrip. Daarnaast gaat aandacht naar het vergroten van de zelfstandigheid en het bouwen aan zelfvertrouwen.

Ons streven is een veelkleurig palet van vakken op alle niveaus aan te bieden. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

 • Skip (VMBOT4)
  Ik ben 4 jaar bij XL geweest en vond het fijn om er te komen. Ze motiveerden me om mijn schoolwerk af te maken en daarom ging ik altijd met een gerust gevoel naar huis want alles was af of stond gepland. Dat zorgde ervoor dat ik overzicht had. Ze maakten altijd tijd voor me vrij, ik hoefde maar te vragen en kon dan zo met iemand gaan zitten die me hielp. Nu ben ik begonnen op het mbo en ga ik het zelf doen, met alle vaardigheden die ik bij XL geleerd heb.
  Skip (VMBOT4)
 • Irene - moeder van Eef en Anouk
  We hebben ervaren dat de eigen wijze van leren wordt herkend, maar ook de persoonlijke en sociale ontwikkeling van je kind wordt gezien. Het is als (werkende) ouder ontzettend fijn om met een gerust hart gedeeltelijk de ondersteuning voor school uit handen te kunnen geven aan de begeleiders van XL en ook om met elkaar te kunnen sparren over wat je kind nodig heeft om op een zo goed mogelijke manier te leren en mee te komen op school.
  Irene - moeder van Eef en Anouk
 • Joep (HAVO 5)
  Studiebegeleiding XL, een plek waar je in alle rust kan focussen op je studie. Als je hulp nodig hebt, kun je gewoon een van je begeleiders inschakelen en dan helpen ze je met het probleem. De begeleiders verdiepen zich erg in je en mede dankzij hun hulp heb ik binnen 5 jaar mijn havo afgerond.
  Joep (HAVO 5)
 • Sylvia - moeder van Skip en Roos
  Studiebegeleiding XL begeleidt je kind. Niet alleen bij het leren en plannen, ze nemen je ook een deel van de zorg uit handen. Door oplossingen aan te dragen als er problemen zijn; oplossingen die je zelf nog niet had bedacht. Door contact met een docent op te nemen of aanwezig te zijn bij gesprekken die je als ouder voert met school: afstemming met alle partijen die bij je kind betrokken zijn. En soms ook gewoon door te relativeren…
  Sylvia - moeder van Skip en Roos