clock

Dagen en tijden

in overleg

Voor leerlingen die worstelen met uitdagingen, zoals faalangst, dyslexie, dyscalculie of tijdens het maken van planningen door de bomen het bos niet meer zien, maar ook voor leerlingen die de kunst van het leren meester willen worden.

Voor hen staan wij klaar om samen de vaardigheden van leren leren te verfijnen en versterken.

Meer informatie nodig of vragen? Neem gerust contact op!

 • Skip (VMBOT4)
  Ik ben 4 jaar bij XL geweest en vond het fijn om er te komen. Ze motiveerden me om mijn schoolwerk af te maken en daarom ging ik altijd met een gerust gevoel naar huis want alles was af of stond gepland. Dat zorgde ervoor dat ik overzicht had. Ze maakten altijd tijd voor me vrij, ik hoefde maar te vragen en kon dan zo met iemand gaan zitten die me hielp. Nu ben ik begonnen op het mbo en ga ik het zelf doen, met alle vaardigheden die ik bij XL geleerd heb.
  Skip (VMBOT4)
 • Irene - moeder van Eef en Anouk
  We hebben ervaren dat de eigen wijze van leren wordt herkend, maar ook de persoonlijke en sociale ontwikkeling van je kind wordt gezien. Het is als (werkende) ouder ontzettend fijn om met een gerust hart gedeeltelijk de ondersteuning voor school uit handen te kunnen geven aan de begeleiders van XL en ook om met elkaar te kunnen sparren over wat je kind nodig heeft om op een zo goed mogelijke manier te leren en mee te komen op school.
  Irene - moeder van Eef en Anouk
 • Joep (HAVO 5)
  Studiebegeleiding XL, een plek waar je in alle rust kan focussen op je studie. Als je hulp nodig hebt, kun je gewoon een van je begeleiders inschakelen en dan helpen ze je met het probleem. De begeleiders verdiepen zich erg in je en mede dankzij hun hulp heb ik binnen 5 jaar mijn havo afgerond.
  Joep (HAVO 5)
 • Sylvia - moeder van Skip en Roos
  Studiebegeleiding XL begeleidt je kind. Niet alleen bij het leren en plannen, ze nemen je ook een deel van de zorg uit handen. Door oplossingen aan te dragen als er problemen zijn; oplossingen die je zelf nog niet had bedacht. Door contact met een docent op te nemen of aanwezig te zijn bij gesprekken die je als ouder voert met school: afstemming met alle partijen die bij je kind betrokken zijn. En soms ook gewoon door te relativeren…
  Sylvia - moeder van Skip en Roos