clock

Maandag t/m vrijdag

13:30 uur tot 18:30 uur

Begeleiding, met oog voor detail, voor scholieren van het Voortgezet onderwijs. Een steun in de rug voor scholieren die hun studievaardigheden naar een hoger niveau willen tillen. Zowel voor degenen die dat extra zetje kunnen gebruiken als voor leerlingen die stoeien met leren en concentratie.

Onze focus ligt hierbij op het begeleiden van leerlingen in het ontwikkelen van hun studievaardigheden en het stimuleren van hun groei. In harmonie met de leerling smeden we een weekplanning, die vervolgens hun kompas wordt. Deze planning is niet alleen afgestemd op hun behoeften, maar ook op de beschikbaarheid van onze gespecialiseerde begeleiders. Op deze manier staat er altijd iemand klaar om te helpen, uitleg te geven of om kennis te testen. Een centraal streven van onze studiebegeleiding is het aanleren van zelfstandigheid, waardoor leerlingen op eigen kracht en met vertrouwen de onderwijsuitdagingen tegemoet kunnen treden.

Meer informatie nodig of vragen? Neem gerust contact op!

 • Skip (VMBOT4)
  Ik ben 4 jaar bij XL geweest en vond het fijn om er te komen. Ze motiveerden me om mijn schoolwerk af te maken en daarom ging ik altijd met een gerust gevoel naar huis want alles was af of stond gepland. Dat zorgde ervoor dat ik overzicht had. Ze maakten altijd tijd voor me vrij, ik hoefde maar te vragen en kon dan zo met iemand gaan zitten die me hielp. Nu ben ik begonnen op het mbo en ga ik het zelf doen, met alle vaardigheden die ik bij XL geleerd heb.
  Skip (VMBOT4)
 • Irene - moeder van Eef en Anouk
  We hebben ervaren dat de eigen wijze van leren wordt herkend, maar ook de persoonlijke en sociale ontwikkeling van je kind wordt gezien. Het is als (werkende) ouder ontzettend fijn om met een gerust hart gedeeltelijk de ondersteuning voor school uit handen te kunnen geven aan de begeleiders van XL en ook om met elkaar te kunnen sparren over wat je kind nodig heeft om op een zo goed mogelijke manier te leren en mee te komen op school.
  Irene - moeder van Eef en Anouk
 • Joep (HAVO 5)
  Studiebegeleiding XL, een plek waar je in alle rust kan focussen op je studie. Als je hulp nodig hebt, kun je gewoon een van je begeleiders inschakelen en dan helpen ze je met het probleem. De begeleiders verdiepen zich erg in je en mede dankzij hun hulp heb ik binnen 5 jaar mijn havo afgerond.
  Joep (HAVO 5)
 • Sylvia - moeder van Skip en Roos
  Studiebegeleiding XL begeleidt je kind. Niet alleen bij het leren en plannen, ze nemen je ook een deel van de zorg uit handen. Door oplossingen aan te dragen als er problemen zijn; oplossingen die je zelf nog niet had bedacht. Door contact met een docent op te nemen of aanwezig te zijn bij gesprekken die je als ouder voert met school: afstemming met alle partijen die bij je kind betrokken zijn. En soms ook gewoon door te relativeren…
  Sylvia - moeder van Skip en Roos